U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Omschrijving Tweedehands Nikon D750 Body CM0965
De camera werkt naar behoren en heeft rond de 56.000 clicks gemaakt. Het scherm heeft een krasje en het rubber op de klep van de geheugenkaarten is glad. Bekijk de bijgevoegde afbeeldingen voor een indruk van deze Nikon camera.
In de doos:
Camera, accu, lader, netsnoer, draagriem.
3 Ster waardering
De staat van dit tweedehands artikel is door ons gewaardeerd met 3 sterren. Dit houdt in dat dit artikel redelijk gebruikt is en hierdoor lichte gebruikssporen heeft. Dit zijn producten die nog vele jaren meekunnen en de werking ervan is ook nog prima in orde.
Waarom tweedehands?
De ontwikkelingen in de digitale fotografie gaan zo snel, dat er regelmatig apparatuur wordt ingeruild die eigenlijk nog heel erg actueel is. Daar kun je dus volop van profiteren. Voor hetzelfde bedrag of minder ga je met één of twee klassen hoger de deur uit!
Vol jaar garantie!
Garantie tot de deur? Echt niet! Cameraland levert alle tweedehands artikelen met een vol jaar garantie tegen verborgen gebreken, hierdoor kun je dus met een gerust hart een tweedehands product bij ons aanschaffen. Defecten en schade die door de gebruiker zijn veroorzaakt vallen niet onder deze garantieregeling.
Wij kijken alles na!
Al onze occasions worden grondig gecontroleerd. Ze worden getest en gereinigd en, indien nodig, worden essentiële reparaties uitgevoerd. Bij systeemcamera´s en reflexcamera´s wordt de sensor gereinigd, gebruikssporen blijven wel zoals ze zijn.
Verkoop ons jouw camera
Heb jij nog gebruikte foto-apparatuur thuis liggen die je graag zou willen verkopen? Cameraland is altijd op zoek naar goed verkoopbare tweedehands foto-apparatuur en wij bieden daarom de mogelijkheid om jouw gebruikte apparatuur aan ons te verkopen.
Dit is de ideale camera voor serieuze fotografen die verschillende soorten fotografie willen verkennen en die de kracht en handzaamheid nodig hebben om overal te gaan waar hun inspiratie hen brengt. De Nikon D750 is volgepakt met professionele beeldtechnologie. Vanwege de geavanceerde functies, zoals ingebouwde Wi-Fi, de compacte constructie en uiteraard Nikon's bewezen beeldkwaliteit vormt de D750 een uitstekende keuze voor uiteenlopende onderwerpen.
Body
Voor de body is gekozen voor een nieuw ontwerp met bijvoorbeeld een compacter LCD bovenop de camera. De hele camera is minder dik en voelt compact en stevig aan zonder in te leveren op de robuustheid. Er is een nieuw materiaal gebruikt omdat de camera compacter en vooral lichter te maken. Door het gebruik van carbon fiber met een mix van het bekende sterke maar zware magnesium is de camera een ideale mix van robuustheid en gewicht. De body is stof- en spatwaterdicht zoals je mag verwachten van een semi-professionele camera.
Een groot voordeel van de D750 is het kantelscherm wat voor videografen een enorme vooruitgang is. Filmen met een conventionele reflex gaat altijd via het LCD scherm. Het is dus een zeer welkome aanvulling waar Nikon de primeur mee maakt. Ook voor macro- of landschapsfotografen zal dit een prettige nieuwe manier van werken zijn. Voor het verkrijgen van de snelste autofocus prestaties is enkel de zoeker geschikt omdat de camera bij gebruik van de zoeker de fase-detectie autofocus mogelijkheid behoud. Opslag gaat via het dubbele SD-kaartslot zoals bekend bij de voorgaande modellen.
Sensor
Als beeldsensor is een bestaande 24mp resolutie gekozen welke bewust een minder hoge pixeldichtheid bevat dan de D810. Volgens Nikon gaat het om een nieuw ontworpen beeldsensor van het FX formaat (Full frame). De beeldsensor is voorzien van een low-pass filter wat de kans op moiré aanzienlijk vermindert. Juist doordat de sensor een pixeldichtheid heeft die kleiner is dan bij de D810 is volgens Nikon’s zegge een low-pass filter noodzakelijk en zal het uitblijven hiervan geen verbetering van scherpte met zich meebrengen. Bij camera’s met een kleinere sensoroppervlakte is het low-pass filter wel weggelaten omdat dit de scherpte van de foto’s ten goede komt.
Bij de professionele D810 is het fotograferen door de hoge detailscherpte en pixeldichtheid zeer kritisch en stelt ook zeer hoge eisen aan het gebruikte glaswerk. Het eist een zeer ervaren fotograaf om het maximale uit de D810 te halen en zal bij onvoldoende kennis onherroepelijk in onscherpe, bewogen foto’s eindigen. Het eindresultaat van een geslaagde foto is ongekend en zeer uitmuntend wat ook te danken is aan het enorm grote dynamisch bereik van de D810. De D750 doet daar niet veel aan onder, maar is een stapje terug. Juist door dat stapje terug in resolutie maakt het het fotograferen aanzienlijk makkelijker en de camera voor veel meer doelen geschikt. Ik wil nadrukkelijk aangeven dat de D810 een prachtige camera is maar een zeer specialistische camera. Voor een foto waarbij snelheid belangrijk is omdat het onderwerp snel beweegt is een D810 te kritisch. De D750 is hier het antwoord op. Minder pixels en een lichtgevoelliger autofocussysteem.
Autofocus
Net zoals de D4S en de D810 heeft is nu ook de D750 uitgerust met de nieuwe ‘Group-AF’ stand welke veel beter in staat is een bewegend onderwerp te volgen omdat het systeem gebruik maakt van meer autofocus punten tegelijk voor het volgen van het onderwerp. Zonder deze stand gebruikte de camera’s een enkel punt wat gevoeliger was voor missers. De Group-AF stand werd als eerste geïntroduceerd op Nikon’s vlaggenschip, de D4S.
De D750 heeft als autofocusmotor een vernieuwde uitvoering van de Multi-CAM 3500. Dezelfde motor als gebruikt wordt in de D810. De camera beschikt hierdoor over 51 autofocus punten, waarvan 15 crossed-type. Een groter verschil met voorgaande autofocussystemen en wat zelfs een vooruitgang is op de D4S is het lichtbereik waarin de autofocus haar werk kan doen. Dit lichtbereik wordt uitgedrukt in belichtingsstops. In donkere situaties presteert de D750 een volledige stop beter. (-3 EV t.o.v. -2 EV) Een indrukwekkende prestatie.
Processor
Ook de D750 is uitgerust met de circa 30% snellere EXPEED 4 processor welke de ruisprestaties en algehele snelheid van de camera ten goede komt. Alle tweaks vanuit de D7100, D810 en D4S zijn samengevoegd in een nog fijner bedienbare en responsieve D750. Alles wat je met deze camera doet werkt razend snel alsof je voor het eerst een gloednieuwe laptop opstart.
Strategie gericht op full frame (24x36mm, kleinbeeld, FX)
Nikon richt op full frame camera’s dat is duidelijk na het uitkomen van zo veel nieuwe (semi) professionele modellen. Dit is strategisch gezien een zeer goede keus van Nikon, waar wij als Cameraland volledig achter staan. De reden hiervoor is dat het systeemcamera segment steeds verder ontwikkelt en het instap-spiegelreflexsegment over neemt. Nikon heeft haar expertise in het hogere segment en kan zich onderscheiden door nog meer te doen in het full frame segment. Full frame is voor een dSLR camera van Nikon het uitgangspunt.
Full frame, waarom is het beter?
Voor velen een zwaar wegende overweging: De overstap naar full frame. Stel je werkt al jaren met een Nikon D7000 + AF-S 18-105 VR, een prima combinatie. Toch raden wij deze combinatie af voor bijvoorbeeld het fotograferen van een bruiloft of een indoor sport event. Een fotograaf die veel snel bewegende onderwerpen fotografeert of veel opnames bij bestaand licht wil maken is met een full frame camera altijd beter uit. Deze voorbeelden staan gelijk aan het ISO prestaties van de camera. Een full frame camera fotografeert door de 2x grotere sensoroppervlakte zuiverder op hoge ISO’s dan zijn broertjes met een kleinere sensor. Ook neemt het dynamisch bereik toe, wordt de hoeveelheid scherptediepte minder, is de zoeker groter, vervalt de cropfactor en zijn de foto’s scherper.
ISO prestaties
Technisch gezien zal dit in de praktijk een DX camera tot ISO 1600 á 3200 redelijk goed presteren. Hoger kan, maar dit haalt de kwaliteit drastisch naar beneden. Door de hoeveelheid ruis die ontstaat wordt het beeld lelijk en nemen details te ver af om over een scherpe foto te spreken. Een FX camera kan op ISO 6400 nog een acceptabel beeld produceren.
Het grote voordeel zit hier aan gekoppeld en daarmee doel ik op de sluitertijd die je kan halen op hogere ISO’s. Omdat in de fotografie veel waardes en gegevens met elkaar in balans staan staan ook ISO en de maximaal haalbare sluitertijd met elkaar in balans. Als we hiermee gaan rekenen is onderstaande formule een vast gegeven:
Hogere ISO = Snellere sluitertijd
Lagere ISO = Betere beeldkwaliteit
1 stop ISO = 1 stop sluitertijd
Dit betekent dat als ik een foto op ISO 800 maak met 1/60e seconde aan sluitertijd en ik er een stop bij reken dat ik op ISO 1600 een foto maak, maar dan met 1/125 seconde een correct belichte foto krijg. Natuurlijk hebben het diafragma en de hoeveel licht aanwezig ook invloed op deze waardes. Hieronder een overzicht van alle waardes en vaste gegevens binnen de fotografie.
Een hogere ISO waarde laat de camera dezelfde belichting gebruiken met een snellere sluitertijd. Dit maakt het verschil tussen en scherpe of bewogen foto bij een bewegend onderwerp. Hoe sneller de sluitertijd hoe beter de beweging bevroren kan worden. Een full frame camera is dus atijd beter voor foto’s bij slecht licht of voor snel bewegende onderwerpen, omdat je altijd een snellere sluitertijd kan halen door het gebruik van hoge ISO’s.
Dynamisch bereik
Het dynamisch bereik is in andere woorden het verschil tussen het lichtste punt en het donkerste punt, dit gaat over het bereik van het licht. Hoe groter het bereik van een camerasensor, hoe beter deze camera de details in de donkere delen en in de lichtere delen van de foto kan laten zien.
Stel je staat in het centrum van Amsterdam op klaarlichte dag rond een uur of 12 ‘s middags. Het is mooi helder weer met een strak blauwe lucht zonder wolken. Niet de meest ideale situatie om een mooie foto te maken. Midden op de dag is er vaak te veel licht wat een te hard contrast geeft puur omdat de camera dit grote verschil in licht en donker niet kan laten zien.
Onze ogen kunnen in de schaduw de brommer voor je die tegen een brugleuning geparkeerd staat de letters van de bestickering lezen en tegelijkertijd een witte vlag bovenop een gebouw met letters erop lezen. Het menselijk oog kan ongeveer 10-14 belichtingstops laten zien. Een gemiddelde camera kan echter maar 7 stops tonen.
Een fullframe camera zal dus altijd een groter bereik kunnen laten zien wat voor bijvoorbeeld de landschapsfotograaf een verschil maakt met een DX camera.
Scherptediepte
Een grotere sensor betekent een kleinere scherptediepte. Het onderwerp van de foto komt meer los van de achtergrond en creëert meer diepte, gevoel en emotie in een foto. Een camera met een kleinere sensor geeft altijd meer scherptediepte en heeft minder mogelijkheden de achtergrond onscherp te maken.
Er zijn drie factoren die de hoeveelheid scherptediepte bepalen:
- De afmetingen van de sensor (Groter is minder scherptediepte)
- Het maximaal haalbare diafragma opening (Groter is minder scherptediepte)
- De brandpuntsafstand. (Langer is minder scherptediepte)
Omdat een FX sensor 2x zo groot is als een DX sensor, tekent de achtergrond dus 2x waziger bij gebruik van dezelfde brandpuntsafstand en diafragma, rekening gehouden met de verlengingsfactor.
Natuurlijk kun je met een DX sensor ook mooie foto’s maken met een wazige achtergrond alleen kan een FX sensor dit nóg beter, wat een professioneler resultaat geeft. Om dit te vergelijken met elkaar dient rekening gehouden te worden met de cropfactor.
Cropfactor
Traditioneel gezien fotografeerden we al met het volbeeld formaat, 24 x 36 mm. (FX) Prijstechnisch zijn we bij de overstap naar digitaal over gegaan op het kleinere APS-C formaat (DX) omdat grotere sensoren veel duurder zijn om te produceren. Tegenwoordig is dit steeds betaalbaarder en wordt de stap minder groot. Doordat we met een kleinere sensor fotograferen moeten we de brandpuntsafstanden op de objectieven vermenigvuldigen met 1,5x (Nikon/ Sony/ Pentax/ Samsung). Dit komt omdat de beeldsensor bij de DX camera’s kleiner is dan bij de FX camera’s. Er ontstaat een verlengingsfactor voor zowel de brandpuntsafstand als het diafragma.
De term cropfactor komt voor uit het feit dat je bij een DX camera het beeld uitsnijdt van het volledige beeld. In de praktijk blijft een 50mm objectief een 50mm objectief, je kan dit niet veranderen. Doordat de DX sensor kleiner is dan een FX sensor snijdt de kleinere sensor een deel uit het volledige beeld wat een verlengingsfactor oplevert. De lens neemt het volledige beeld op en de sensor snijdt hier het centrale deel van uit. Het 50mm objectief op een DX camera gedraagt zich dus als een 75mm objectief.
Voor het diafragma geldt hetzelfde, maar dit is minder goed te zien in de praktijk. Een 50mm f/1.8 objectief op een FX camera fotografeert zoals de maatstaven aangeven. Hetzelfde objectief op een DX camera maakt een foto vergelijkbaar met circa 75mm f/2.8.
Deze cropfactur valt dus weg op een full frame camera. Bij gebruik van een 24-70mm objectief werkt de combinatie ook als 24-70mm. Zeer handig voor groothoek omdat je zonder cropfactor meer groothoek kan krijgen. Voor tele kiezen sommige fotografen juist nog voor de DX sensoren wat in de praktijk een minder gedetailleerdere foto oplevert na het digitaal uitsnijden van een full frame foto.
Veel lenzen zijn gebouwd voor het FX formaat. Deze dienen aan een veel hogere optische kwaliteit te voldoen omdat de grotere sensor de randen van het objectief volledig laat zien. Een DX sensor laat slechts een uitsnede zien waardoor de minder scherpe randen afvallen. Ook zijn er lenzen speciaal gemaakt voor het DX formaat welke doorgaans goedkoper zijn en ontworpen voor het kleinere sensorformaat. Het grote voordeel hiervan is dat de brandpuntsafstanden afgestemd zijn op de cropfactor die er nog over heen gaat. Denk aan een 18-55, een 18-105 of een 16-85. Al deze lenzen zijn DX lenzen en niet geschikt voor full frame.
Bij Nikon bestaat de mogelijkheid een DX lens op een FX body te gebruiken. De camera gebruikt hierdoor enkel de DX uitsnede van de volledige sensor en dus de helft van de resolutie. De zoeker geeft een markering welk gebied er gefotografeerd wordt. Het is leuk dat dit kan en dient als noodoplossing.
Optische zoeker
Alle spiegelreflexcamera’s van Nikon hebben een optische zoeker. Bij de instapmodellen is deze eenvoudiger uitgevoerd, omdat eenvoud logischerwijs goedkoper is. De professionelere modellen zijn uitgevoerd met een penta-prisma in het spiegelhuis welke verantwoordelijk is voor het afbreken van de kijkhoek richting de spiegel. De spiegel in het spiegelhuis breekt de blik van de kijker weer af en spiegelt deze zodat deze rechtop door de lens gaat.
Een penta-prisma biedt de hoogste lichttransmissie wat resulteert in de meeste heldere zoeker. De instap modellen van Nikon zijn niet uitgevoerd met een penta-prisma uit kostenoverwegingen. Deze modellen zijn uitgevoerd met een compacter penta-spiegel systeem wat in kwaliteit en helderheid minder is, maar wel veel compacter en goedkoper is.
Full frame camera’s bieden door de grotere sensor en grotere spiegel een grotere zoeker en een veel groter kijkbeeld. Ook is de beelddekking vaak 100% wat inhoudt dat wat je door de zoeker ziet exact het beeld is wat je fotografeert.
Beeldkwaliteit
Naast al het bovengenoemde is dit misschien nog wel de belangrijkste: Een groter opname formaat biedt een hogere algehele beeldkwaliteit omdat de opname minder vergroot hoeft te worden naar het uiteindelijke formaat waarop de afbeelding bekeken gaat worden. Zie dit heel simpel: Een postzegel vergroten tot A4 formaat zorgt al voor een onscherpe kopie terwijl een ansichtkaart vergoten op A4 formaat zonder kwaliteitsverlies mogelijk is.
Iemand die enkel voor zijn of haar monitor fotografeert (websites, slideshows etc.) zal weinig baat bij een full frame sensor hebben. Een goede 1” sensor is hiervoor ruim voldoende. Een vakfotograaf die vaak trouwrapportages aflevert op A3 formaat of groter zal hier veel meer digitale speelruimte in vinden en kwalitatief hoogwaardige afdrukken kunnen afleveren. Resolutie zegt hier nog maar weinig over tegenwoordig omdat de meeste camera’s al gauw over 10 MP of meer beschikken.
Belangrijkste kenmerken:
- FX-formaat sensor van 24,3 MP
Veel detail, volledige vrijheid. De gloednieuwe sensor biedt een groot dynamisch bereik en produceert bij alle gevoeligheden heldere, prachtig scherpe beelden met een rijke tonaliteit.
- Spectaculaire ISO
Leg heldere, scherpere beelden met minder ruis vast bij hoge ISO-waarden. Het ISO-bereik van 100-12.800 is uitbreidbaar tot 50-51.200 (equivalent).
- Professionele AF-prestaties
De D750 is gevoelig tot -3 LW en beschikt over Nikon’s stand Groep-veld-AF, waardoor deze camera met een ongekende precisie scherpstelt op het onderwerp, zelfs in donkere situaties.
- Stevige kantelbare monitor
Maak foto’s en films vanuit unieke standpunten. Het scherm klapt open en kan tot 90º omhoog en tot 75º omlaag worden gekanteld.
- Ingebouwde Wi-Fi
Share your vision. Upload indrukwekkende full-frame foto’s via een compatibele smartphone of tablet. Download eenvoudig de gratis Wireless Mobile Utility naar je smartapparaat.
- Serieopnamen tot 6,5 beelden/seconde
Leg met veel flexibiliteit snelbewegende onderwerpen vast. Maak beelden van volledige resolutie met een snelheid tot 6,5 beelden/seconde in zowel FX- als DX-formaat zonder concessies te moeten doen. - Sluitertijd
Tot 1/4000 seconde
Flitssynchronisatie tot 1/200 seconde
- Vrijheid tijdens het filmen
Neem Full HD-films (1080p) met 50p/60p op. Je kunt tijdens het filmen ISO 100 tot ISO 51.200 (equivalent) gebruiken en ook sluitertijd, diafragma en audio-niveaus regelen. In een speciaal filmmenu kun je alle filminstellingen op één plaats opslaan.
- EXPEED 4
Deze snelle beeldprocessor tilt de algehele prestaties van de camera naar een ongekend niveau. Biedt een uitmuntende beeldreproductie en ISO-prestaties en maakt hoge beeldsnelheden mogelijk bij filmopnamen. - Afmetingen
140,5 x 113 x 78 mm
Circa 750 gram exclusief geheugenkaart en accu
Voorbeeldfoto's gemaakt met de Nikon D750
Cameraland ambassadeur Michiel Buijse was zo enthousiast over deze camera dat hij deze meenam naar onze winkel om deze eens grondig te testen. Hieronder enkele voorbeeldfoto's.
Merk | Nikon |
---|---|
Tweedehands beoordeling | 3 |
Type camera | Spiegelreflexcamera |
Breedte | 141 mm |
Diepte | 78 mm |
Hoogte | 113 mm |
Gewicht | 750 gram |
Lensmount | Nikon Reflex (F) |
Inclusief lens | Nee |
Processor | Expeed 4 |
Bestandsformaat | JPG, JPG + RAW, RAW |
Beschikbare beeldverhoudingen | 3:2 |
Weersbestendig | Stof- en Spatwaterdicht |
Type sensor | Full Frame |
Cropfactor (x) | 1 |
Technologie | CMOS |
Resolutie (megapixels) | 24 |
Formaat sensor (mm) | 35,9 x 24 |
Maximale fotoresolutie (pixels) | 6016 x 4016 |
Opties | Zelfontspanner |
Autofocuspunten | 51 |
Autofocus type | Contrast detectie, Fase detectie |
Minimale ISO | 100 |
Maximale ISO | 12800 |
Beelden per seconde | 6.5 |
Langste sluitertijd (sec) | 30 |
Kortste sluitertijd | 1/4000 sec |
Belichtingscompensatie | van -5 tot +5 (in 1/3 of 1/2 EV stappen) |
Formaat display (inch) | 3.2 |
Aantal pixels display | 1229000 |
Type display | Kantelbaar display, Viewfinder aanwezig |
Type viewfinder | Optisch |
Vergroting viewfinder (x) | 0.7 |
Flitsopties | Interne flitser |
Type accessoireschoen | Hotshoe |
X-syncsnelheid (sec) | 1/200 |
Videofunctie | Ja |
Maximale videoresolutie | 1920 x 1080 pixels |
Audio opties | Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon |
Type interne microfoon | Stereo |
Geheugenkaart | SDHC Card, SDXC Card |
Aantal geheugenslots | 2 |
UHS type | UHS-I |
Type verbinding | Wifi |
Aansluitingen | 3.5mm Koptelefoon, 3.5mm Microfoon, Micro USB, Mini HDMI, Nikon DC2 remote |
Model Accu | EN-EL15, EN-EL15A, EN-EL15B |
Eyecup type | DK-21 |
Stel een vraag over Tweedehands Nikon D750 Body CM0965 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice
In3 keer betalen
In3 biedt de mogelijkheid om bestellingen in drie termijnen te betalen, zonder rente! De eerste termijn betaal je direct bij het afronden van het betaalproces. Je bestelling wordt dan zo snel mogelijk verzonden, zodat je deze binnen enkele dagen in huis hebt!
De 2e en 3e termijn zullen respectievelijk binnen 30 en 60 dagen betaald moeten worden, er wordt een geheugensteuntje verstuurd via mail en sms. Kies je voor In3 dan heb je jouw bestelling meteen in huis, zonder grote aanslag op je bankrekening. En het dat allemaal zonder extra te betalen.
Let op: Deze betaaloptie is alleen beschikbaar voor klanten woonachtig in Nederland en kan alleen geselecteerd worden wanneer het bezorgadres gelijk is aan het factuuradres.
SprayPay – Gespreid betalen
• SprayPay biedt de mogelijk aan om jouw aankoop in 12,18,24,36, 48 of in 60 maanden te betalen. Dit is mogelijk vanaf een aankoopbedrag van €250 tot €10.000,-
- Eerder of extra aflossen is altijd 100% boetevrij. Uiteindelijk bepaal jij dus de looptijd!
- Een vast maandbedrag. Het eerste termijn wordt afgeschreven na 30 dagen.
- SprayPay is alleen te gebruiken voor Nederlands ingezetene.